Over KunstKoning

Toen de oprichters van KunstKoning werk uit hun collectie wilden verkopen, merkten ze dat er geen goed platform was voor het aanbieden van waardevolle hedendaagse kunst. Hier komt eindelijk verandering in.

KunstKoning is een jong bedrijf waar academici uit de kunstwereld nauw samenwerken met de internetprofessionals van FindFactory. Zo wordt KunstKoning.com een gebruiksvriendelijke site, die goed scoort in google met een interessante mix van de kunstwerken van particuliere verzamelaars en de portfolio’s van galeries. We zijn aanwezig op kunstbeurzen, adverteren in de kunstbladen en schrijven over exposities van hedendaagse kunst. Zo begeven we ons constant in het vizier van kunstliefhebbers.

Kunst verkopen
De kunstmarkt valt ruwweg in drie segmenten te verdelen: galeries, de kunsthandel en het veilinghuis. Galeries verkopen nieuw werk van kunstenaars, de kunsthandel richt zich op oude meesters en zeer gevestigde namen. Maar daar tussenin bevindt zich de dynamiek van de markt. Voor de particuliere verzamelaar die daar een werk wil verkopen blijft alleen het veilinghuis over. KunstKoning biedt een laagdrempelig alternatief.
Op deze site kunnen particulieren eenvoudig een portfolio aanmaken (klik hier om direct aan de slag te gaan). De aanbieder betaalt alleen voor de advertentie, KunstKoning ontvangt geen commissiekosten en is geen onderdeel van het koopproces. Potentiële kopers nemen direct contact op met de aanbieder wanneer ze interesse in een werk hebben.