KunstKoning Blog

Categorieën

Beeldende titels op Warehouse

Alle-jong-showed-the-geometry-of-life-45x70cm-inkcharcoal-on-paper-2013-by-Alle-Jong-1200x776

No. 1 / z.t., untitled. De titels van hedendaagse kunst blijven vaak abstract. Maar wat te denken van Being Bram Moszkowicz of Alle Jong showed the geometry of life? Een blog over titels die tot de verbeelding spreken.

De geometrie van het leven? Hoe zou dat eruit zien? Alle Jong tekent wapperende gordijnen, laat een dame zweven en zet een mysterieuze lichtbron centraal. Hier wordt obscure wetenschap bedreven. En dan toch die geometrie in de titel, alsof het leven een blokkendoos is.
Kijken, kijken, kijken, op Art at the Warehouse zie je overal hongerige ogen. Maar het gaat niet alleen om de visuele beleving. Soms word je kijken gestuurd door een tekst / de titel van een werk of een serie. Dan gaat de tekst de perceptie bepalen.

Whodoyoucutyourhairfor.2012acryliconcanvas190x190cm
Marit Dik lijkt de titels uit de gedachtewereld van haar onderwerpen te plukken. Who do you cut your hair for? Een blond meisje, korte broek, versleten All Stars. Je ziet het haar denken. Of het meisje uitgestrekt op de Gispen bank: Don´t fall for him, unless he is willing to catch you. De titels maken deel uit van de dromerige atmosfeer van haar schilderijen.
Het kan ook rauwer. Kunstenaarsduo RM maakt een serie foto´s van een hotelkamer waarin mensen iedere keer iets anders doen waarbij ze niet gestoord willen worden. Don’t disturb: Één titel, tientallen foto.

RM-dontdisturb-judystraten
Het Rotterdamse kunstcollectief Kamp Horst plaats hun werk midden in de actualiteit met Being Bram Moszkowicz. We zien Moszkowicz als een dompteur een kakofonie van exotische dieren in bedwang houden. Werk en titel vormen dan alleen nog het begin van een stroom van associaties. Hier is de verbeelding aan het werk.

KampHorst

De werken zijn te zien bij galerie Iris Cornelis, ZicZerp, Judy Straten en Walls Gallery op Art at the Warehouse.

Gerelateerde kunstwerken