Expo's op bijzondere locaties

 fotoHet afgelopen weekend was een druk weekend in de hoofdstad. Het Stedelijk Museum opende eindelijk zijn deuren weer voor bezoekers. De fototentoonstelling Unseen trok vele bezoekers, en op verschillende locaties werden groepstentoonstellingen gehouden met het werk van aanstormende kunstenaars. KunstKoning bezocht twee bijzondere locaties: de Oude Kerk op de Wallen en Loods 6 op het KNSM-eiland.

In de Oude Kerk organiseerde Stichting Art In Redlight (AIR) een tentoonstelling met werk van kunstenaars uit verschillende galeries. De zuilengalerijen van de kerk verloren hun sacrale functie en boden drie dagen lang ruimte aan installaties, schilderijen, sculptuur en fotografie.  Het enige Jezusbeeld in de tentoonstelling droeg waterschoenen en was een sculptuur van Tjalling Visser. Ook de foto’s van de Russische Belkina waren bij AIR te zien. KunstKoning selecteerde haar werk al voor een prominente plaats op de website.

Op het KNSM-eiland werd een meer industriële context voor het werk gezocht. Vier galeries bundelden hun krachten voor de expositie Club A. Projects. Ook hier een klein aantal werken waar je lang naar kunt blijven kijken. Een fotoserie van een zee in vier tinten, de geprinte sculpturen van Eric van Straaten, de geschilderde interieurs van Henk van den Bosch, en een paar tekeningen uit het verhalende oeuvre van Tobias Schalken. In beide tentoonstellingen zie je hoe het samenbrengen van werken uit meerdere galeries leidt tot een verrassend divers geheel.